Siirry suoraan sisältöön

Kolin alueen aktiviteetteja ja palveluita

Koli Ski

Ukko-Kolin rinteet.

Ruoka- ja ostospaikat

Ravintolat, tilausravintolat, kahvilat ja ostokset.

Tekemistä Kolilla

Retkeily, pyöräily, melonta, kalastus jne. lisätietoja Koli.fi-sivulta.

aKTIVITEETIT Kolilla

lASKETTELU

Koli, Suomen Chamonix, on iskostunut laskettelijoiden mieliin tykkylumimetsiä, upeita maisemia, vaihtelevia maastoja ja vinhoja mäkiä tarjoavana keskuksena. Eteläisen Suomen korkeimmat ja pisimmät rinteet sekä lumiset ladut ja luonnonläheisyys tekevät Kolista monille talven suosikkikohteen.

hIIHTO

Kolin 80 kilometrin pituinen latuverkosto kulkee vaihtelevissa maastoissa Kolin vaaroilta Pielisen jäälle. Vaaraladuilla hiihtäjä pääsee nousemaan maisemapaikoille ja laskemaan alas vinhaa vauhtia. Suomen pisin yhtämittainen valaistu latu (25 km).

vENEILY

Kolia ympäröivä laaja Pielinen on monipuolinen kesäilojen lähde, jota voit valloittaa omalla soutu-, melonta- tai suppailuretkellä tai opastetulla ja huolletulla vesiretkellä.

Retkeily

Kolin kansallispuiston korkeimmat vaarat ja Pielisen yli avautuvat järvimaisemat tunnetaan Kolilla, mutta niiden lisäksi seutu kätkee korkeuserojensa suojiin erittäin monimuotoisen luontokattauksen: vanhoja metsiä, kallioita, soita, puroja, hiekkarantoja, saaria ja kesän alussa hehkeimmillään kukkivia ahoja.

Kalastus

Suomen neljänneksi suurin järvi Pielinen on erämainen ja moni-ilmeinen kohde kalastajalle. Luontaisina kantoina Pielisen vesissä ui muun muassa ahventa, kuhaa, haukea, siikaa ja harjusta. Istutettuja lajeja ovat järvilohi, järvitaimen ja nieriä.

Frisbeegolf

Frisbeegolf ovat koko perheelle sopivia harrastuksia. Kolilla frisbeegolfaajien käytössä on neljä rataa, Kolin ensimmäinen täysimittainen 18-väyläinen frisbeegolfrata Ukko-Kolin rinteillä, Koli Freetimella (6 koria), Koli Royalin oma rata (9 koria) ja Kolin kylän keskustassa (5 koria).

Pyöräily ja fatbike

Kolin maaseutumiljöössä risteilevät asvaltti- ja hiekkatiet sekä maastopyöräilyyn sopivat reitit teiden ulkopuolella saavat vuosi vuodelta enemmän käyttäjiä. 

Ratsastus

Ratsastus on yhtä hauskaa niin talvella kuin kesällä, kun varusteet ovat kunnossa. Ratsastuksesta voit nauttia ympäri vuoden Kolilla, Vuonislahdessa ja Juuan Rajalanvaarassa.

Maastojuoksu

Yhä useampi kuntoilija lähtee juoksulenkille metsäpoluille. Poluilla juostessa yhteys luontoon on vahvasti läsnä. Polkujuoksun suosion myötä Kolin maisemat ovat houkutelleet viime vuosina yhä enemmän myös juoksijoita.