Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Alppitunnelmaa harjumaisemissa

Alppitunnelmaa harjumaisemissa

  • tehnyt
Ukko Koli
Ukko Koli

Elämässä yksi ihana ja piristävä asia on tutustuminen uusiin ihmisiin, elämykselliset vierailut erilaisissa ympäristöissä ja hyvää mieltä herättävät löydöt. 

Kolin Keisari
Koli Keisari

Me siskokset matkasimme tällä kertaa Kolille. Koli valikoitui muun muassa siitä syystä, että lapsuutemme asuntovaunureissut olivat usein suunnanneet sinne. Niistä emme kuitenkaan juuri muista mitään ja halusimme käydä katsomassa vanhempiemme ylistämiä maisemia. Meillä oli mahdollisuus majoittua upeassa mökissä, Koli Royalin Keisarissa, joka jo nimensäkin perusteella lupasi paljon. Mökki oli 10 hengen paritalon puolisko, jossa neliöitä oli 221m2. Mökki oli tilava ja pohjaratkaisultaan toimiva kokonaisuus. Lisätietoja tästä.

Mökki oli kyllä nimensä veroinen, ja arvioitukin viiden tähden mökiksi. Kauniisti sisustettu tila toi mieleemme hulppeat vuoristomökit. Mielikuvaa vahvistivat jykevät hirsiseinät ja tummat sävyt sisustustuksessa. Isoista ikkunoista avautuva jylhä harjumaisema kruunasi tämän kokonaisuuden. 

Keisari sisältä
Keisari sisältä

Hyvin varustellussa keittiössä oli kaikki mitä mökkilomailija tarvitsee. Massiivisen ruokailuryhmän ääreen mahtuu suurempikin seurue syömään ja tunnelmaa tilaan loi takka leivinuuneineen.

Makuuhuone

Olemme aikaisemminkin kirjoittaneet siitä, miten suuri vaikutus viihtyvyyteen on myös pienillä yksityiskohdilla. Tässä kohteessa huomasimme sen jälleen. Yksityiskohdat toimivassa kokonaisuudessa vahvistavat positiivisen kokemuksen. Tässä kohteessa ne olivat esimerkiksi kauniit petivaatteet, suloiset pyyherullat sängyillä, valmiiksi asetellut puut tulisijoissa, hyvä varustelutaso astioissa ja siisteys. 

Kolin Keisari olohuone

Yksi ihanimmista muistoista taltioitui kuitenkin mieliimme omistajasta, tuosta ihanasta iloisesta ja ystävällisestä naisesta, jonka kohdatessamme tuntui kuin olisimme tunteneet aina. Istuimme ja kuulimme mökkien historiasta ja taas kerran mielen valtasi kunnioitus yrittäjyyttä kohtaan. Kuinka paljon työtunteja onkaan takana siinä, että viisi tähteä kuvaa majoitusta ja vuokralaiset saavat elämyksensä ja onnistuneen lomansa, juuri sellaisen mitä olivat täältä hakemassa. Hersyvä nauru ja huumori täytti mökin ja emme millään olisi malttaneet lopettaa mutta päivä kääntyi iltaan ja halusimme vielä käydä katsomassa Kolin kansallispuiston. 

Kolin kansallispuisto
Kolin kansallispuisto

Kolin kansallispuisto on tunnettu ja suosittu ulkoilukohde. Suosion saattoi todeta jo ajaessa paikan päälle, sillä parkkipaikat ja tienvierustat olivat täynnä autoja. Vaikka ihmisiä olikin paljon liikkeellä, saimme me rauhaa rakastavatkin ajoittain kuljeskella myös hiljaisuudessa hyviä polkuja noissa kauniissa ja levollisissa maisemissa. 

Ryynänen on tutustumisen arvoinen Pub Ravintola Kolin keskustassa
Ryynänen on tutustumisen arvoinen Pub Ravintola Kolin keskustassa

Keskustelu mökin omistajan kanssa muutti meidän suunnitelmia loppupäivän sisällöstä mutta onneksi näin, sillä ilta tarjosikin meille vielä aivan unohtumattoman kokemuksen, joka olisi jäänyt meiltä huomiotta ilman tätä jutustelua! Rohkaisemme muitakin lomailijoita keskustelemaan paikallisten ihmisten kanssa, sillä heiltä saatte kuulla parhaimmat vinkit ja tiedot lomakohteenne vierailemisen arvoisista ja uniikeista paikoista. Näitä ei aina löydä arvostelupalstoilta tai matkanjärjestäjän suosituksista.

Pub Ravintola Ryynänen
Pub Ravintola Ryynänen

Kolin keskustassa sijaitsee Pub Ravintola Ryynänen, joka on tunnettu testivoittaja oman panimon Carelia Cideristään. Mennessä sisälle pub ravintolaan, kokonaisuus oli juuri täydellinen. Tunnelma sisällä oli kuin Suomielokuvasta, josta nautti täysin siemauksin. Juurikin siemauksin, sillä Ryynäsen oman panimon olut siiderin ohella on kokeilemisen arvoinen asia, josta nautimmekin täydellisen pähkinäkuhan kera. Ravintola valmistaa myös ruoka-annokset kuten juomatkin lähiruokaperiaatteella. Iloinen asiakaspalvelu kruunasi kokemuksen ihanassa Ryynäsessä, jonne olisi voinut jäädä seuraamaan tuon elokuvan vaiheita, vaikka koko illaksi.  

Sauna oli yksi ihanimmista asioista
Sauna oli yksi ihanimmista asioista

Kellon lähetessä jo hiljalleen yötä, lämpeni upeassa saunaosastossa vielä Ikikiuas, jonka pehmeissä löylyissä istuimme vielä pitkään ja keskustelimme, kuinka ihana vierailu tämä olikaan. Kaikesta jäi lämmin muisto sydämeen ja vaikka nämä Koli Royal- mökit ovatkin kovin varattuja, päätimme kokeilla onneamme ja uudestaan varata perheinä täältä talven hangille mökin. Vaaroilla hiihtäminen, lämmin kaakao ja tietenkin illallinen Ryynäsessä kuulostaa täydelliseltä lomalta!

Kolin Keisari sauna

Saunanlämpöisin tunnelmin,

M&M

Kirjoittanut:

www.mokkeily.fi